Особливості вибору стратегічної настільної гри для любителів глибоких розмірковувань

вася пупкин
123 Main Street New York, NY 10001
ігри стратегії

Стратегії – один з найпопулярніших та найрізноманітніших напрямків настільних ігор. Розгорнута бойова система, просунута економіка, детальне опрацювання ігрової тактики – ті елементи, які вміщують в себе стратегічні настільні ігри, й за які гравці по всьому світу люблять і поважають цей жанр. Великий вибір різноманітних ігор ви знайдете на сайті https://topnastolka.com.ua/typ-gry/strategichni/.

Але не всі цікаві стратегії – це складні та багатогодинні ігри. Є в цьому жанрі й такі екземпляри, в які із задоволенням зможуть грати навіть діти. Щоб обрати стратегію, яка принесе задоволення від гри, варто знати, які ігри бувають.

Шакал: Острів скарбів

Ця захоплива гра про піратів з’явилася на світ в 70-ті роки й швидко набула популярності в нашій країні. Зав’язка гри нагадує початок культового роману Роберта Льюїса Стівенсона: старий капітан Шакал сховав скарб на безлюдному острові та помер. А ваше завдання – знайти цей скарб, випередивши всіх суперників. Простіше простого, так? А ось і ні! Адже острів буквально кишить різними небезпеками, це:

  • ворожі форти;
  • голодні крокодили;
  • хиткі піски.

Та й інші пірати не мають наміру здаватися без бою та всіляко заважатимуть вашим планам. Кому ж дістануться гроші капітана Шакала?

Каркасон

Ця гра відмінно підходить для тих, хто тільки починає відкривати собі захопливий світ настільних ігор. Ігровий процес «Каркасона» – ідеальне поєднання грамотного планування та сліпого успіху. Учасники по черзі відкривають ігрові тайли та з’єднують їх між собою:

  • дорога має з’єднуватися з дорогою;
  • місто – з містом;
  • поле – з полем тощо.

Гравці займають об’єкти, що будуються, виставляючи на них фігурки своїх робітників. Як тільки об’єкт добудовується, учасник отримує за нього призові очки. Хто набрав найбільше очок до кінця всіх тайлів, той переміг. «Каркасон» простий в освоєнні, має кілька рівнів складності й припаде до смаку гравцям будь-якого віку.

Ticket to Ride: Європа

«Ticket to Ride: Європа» – це економічна стратегія будівництва залізниць. У цій грі кожен учасник намагається перевершити своїх конкурентів та побудувати найпотужнішу залізничну імперію. Правила Ticket to Ride досить прості та не вимагають тривалого вивчення. Гравці прокладають залізничні колії ігровим полем, виконаним у вигляді карти Європи. Чим довше прокладений вами маршрут, тим більше очок він принесе. Щоб заробити якнайбільше призових балів, гравцеві необхідно виконувати завдання на побудову маршрутів, попутно зриваючи плани своїх суперників. Грамотне планування маршруту та своєчасний саботаж – ось ключ до перемоги у грі Ticket to Ride.

Вулик

На Землі мешкають тисячі різних видів комах. Щодня ці маленькі трудівники ведуть боротьбу за виживання просто під носом у людей, які нічого не підозрюють. У грі «Вулик» вам належить стати учасником цієї мікроскопічної битви. Завдання гравця – оточити ворожу королеву своїми маленькими солдатами. За вашу колонію боротимуться жуки, павуки, коники та інші представники світу комах. Але кожен з них має намір грати лише за своїми правилами. «Вулик» по праву входить у топ найкращих стратегій для двох за свій цікавий дизайн та простий ігровий процес.

Пандемія

У цій кооперативній грі учасники виступають як команда фахівців, які зіткнулися з раніше невивченою вірусною загрозою. Лікарі, науковці, диспетчери та інші експерти з надзвичайних ситуацій повинні діяти спільно, щоб запобігти подальшому поширенню вірусу у світі. Закривайте міста на карантин, вивчайте бактерій у лабораторії, лікуйте хворих та вакцинуйте здорових. Якщо всі осередки пандемії локалізовані й пригнічені – ви перемогли, якщо ж ні – результат сумний.

Колонізатори

Будь-який рейтинг найкращих стратегічних ігор був би неповним без одного з головних родоначальників цього жанру. У «Колонізаторах» учасникам належить засновувати та розвивати поселення на острові Катан, щоб заробити якнайбільше призових очок. Острів багатий на корисні ресурси, але за місця їх видобутку доведеться поборотися з конкурентами.

Все поле складається із шестикутних фігур, на межах яких гравці розміщують свої фішки поселень. За хід учасник може отримати ресурси, збудувати нове місто, прокласти дорогу або поторгуватися із сусідами. А число 7, що вчасно випало, дозволить пограбувати суперника й заробити додаткові призові очки. Правила «Колонізаторів» прості, а ігровий процес буде зрозумілим навіть новачкам у світі настільних ігор. Ця стратегія – відмінна розвага для дітей та дорослих.

7 чудес

Побачити відразу всі 7 легендарних чудес світу, не встаючи з дивана – чи це можливо? Звичайно, адже у світі настільних ігор немає нічого неможливого! «7 чудес» – це карткова гра про розвиток своєї цивілізації. Учасники передають ігрову колоду по колу, щоразу залишаючи собі 1 картку будівлі. Врахуйте, не завжди в руку приходитиме те, що потрібно, тому доведеться вчитися адаптуватися під ситуацію. Проте шлях розвитку для своєї країни ви можете обирати самі.

Так, знаючи, які ігри бувають і для кого вони підходять, ви легко знайдете варіант, який буде цікавим саме вам.